Optimaal personeelsbeheer in de complete waardeketen

Haal meer uit je bedrijf

De logistieke sector is personeelsintensief en onderhevig aan sterke seizoensgebonden en order gerelateerde schommelingen- zowel bij de order-picking als bij pick-and-put systemen en in het wagenpark. Met een efficiënt personeelsproces kun je beter inspelen op de vraag naar snelle levertijden en concurrerende prijzen. Wil je weten wat Workforce Management is en hoe het bedrijven in de logistiek kan helpen? Lees de whitepaper: Efficiënter werken én medewerkersbetrokkenheid vergroten in de logistiek.

Download nu 

Deze logistieke bedrijven vertrouwen op ATOSS. Een selectie van onze klanten.

  Just-in-time organisatie van de personeelsbezetting 

  Conjunctuurschommelingen en onderbrekingen in de leverketen zorgen ervoor dat de planning van de personeelsbezetting in logistieke hubs voor spoor-, weg- en luchttransport wekelijks, dagelijks en zelfs op uurbasis moet worden bijgestuurd. Met digitaal Workforce Management kunnen logistieke professionals een nauwkeurige personeelsplanning realiseren. Flexibel, en met consequente kostenoptimalisatie.

  Real-time gegevens zorgen voor roosters die aansluiten op de vraag

  Wanneer je een flexibel rooster rondom het opdrachtvolume wilt is er een online gegevensuitwisseling nodig met de systemen voor personeelsplanning, goederenbeheer en de digitale roosters. Gegevens over bestellingen en tijdsaldi vormen de basis voor een doordachte planning. Hoe beter deze gegevens zijn, des te beter kan de personeelsbehoefte worden bepaald.

  Zitat Rhenus

  Het doel van ons project was om locatie-overkoepelende uniforme planningsprocessen in te voeren. Nu kunnen we flexibeler werken en kosten optimaliseren. En we hebben meer transparantie rondom het personeel.

  Ronald Udo
  IT Director, Prokurist, Rhenus Contract Logistics

  Werktijden en personeelsgegevens volledig compliant

  Per werklocatie en dienst plant de software het aantal benodigde medewerkers, rekening houdend met tijdsaldi, wet- en regelgeving, CAO, bedrijfsakkoorden, toeslagen en minimale en maximale personeelsbezetting. Met simulaties voor verschillende scenario's wordt de planning bovendien nog beter. Zo garandeer je volledig compliant 24/7 een passende personeelsinzet voor een rendabel bedrijf, waarbij je inspeelt op de behoeften van medewerkers.

  Voor iedere werkplek de juiste kwalificaties

  Distributiewerk, vervoer in opdracht, havenlogistiek: met digitaal Workforce Management plan je de juiste medewerkers voor alle onderdelen efficiënt en transparant in. Hierbij houdt de software automatisch rekening met de kwalificaties die nodig zijn voor bepaalde werkzaamheden, zoals werk met een vorkheftruck, in het magazijn, als chauffeur of als EHBO-er. Pushberichten waarschuwen op tijd als een certificaat dreigt te verlopen en moet worden opgefrist.  

  Meer weten over efficiënt kwalificatie management? Check de whitepaper.

  Download whitepaper

  Meer inzicht biedt betere sturing

  Planners hebben altijd een compleet overzicht van de tijdsaldi, kwalificaties en aan- en afwezigheden binnen hun team. Het dashboard laat zien of de personeelscapaciteit die nodig is voor het werk op een dag, ook daadwerkelijk beschikbaar is. Door locatie- of afdelingsoverstijgend te plannen, wordt de personeelsinzet flexibeler en worden overuren en onnodige aanwezigheid vermeden.

  Meer regie voor de medewerkers

  Geef medewerkers meer invloed op hun werktijden, met self services, apps, voorkeursroosters, een ruilbeurs voor diensten, en individuele werktijdmodellen – ook op basis van urensaldi op de korte en lange termijn. Zo krijgen mensen de kans om werk en privé beter te combineren – en zorg je voor meer tevredenheid, hogere motivatie, minder verzuim en minder verloop. 


  Hier werken onze oplossingen

  • Containerlogistiek 
  • Distributielogistiek 
  • Luchthavenlogistiek 
  • Contractlogistiek
  • Magazijnlogistiek
  • Havenoverslag 
  • Openbaar vervoer 
  • Individueel personenvervoer 
  • Transportlogistiek

  ATOSS Logistics Solution

  De voordelen in een oogopslag:

  • Flexibele roostering gebaseerd op de personeelsvraag 
  • Sterkere integratie van flexwerkers 
  • Locatie-overstijgende roostering in real-time 
  • Geïntegreerd kwalificatiebeheer  
  • Simulatie van planningsscenario's 

  Download brochure

  Onze klanten bevelen ons aan

   Wij adviseren je graag
    

   • Aanvraag
   • Callback
   • Contact