Zelfbedienings- en samenwerkings-apps

Zelfbedienings- en samenwerkings-apps Medewerkers integreren - altijd en overal

Moderne HR-tools bevorderen medewerkerstevredenheid en productiviteit. Onderzoek van de Universiteit van Oxford bevestigt de link tussen werknemersgeluk en productiviteit.

Een digitale medewerkerservaring, mogelijk gemaakt door geavanceerd personeelsbeheer, stimuleert baantevredenheid en motivatie.

ATOSS-software bevordert efficiënte samenwerking en processen, waardoor medewerkers meer controle hebben en de betrokkenheid en productiviteit toenemen.

Download onze whitepaper

Een positieve digitale personeelservaring leveren


Flexibiliteit, niet gebonden zijn aan plaats of tijd, goede digitale tools: het zijn geen leuke extraatjes meer, maar doorslaggevende factoren voor succes. Privé streamen mensen series in real-time, per smartphones is wereldwijde communicatie geen enkel probleem. Handmatige HR-processen zijn dan ook niet meer van deze tijd. En personeelsafdelingen gaan met hun tijd mee: volgens een recent onderzoek houdt de helft van alle IT-afdelingen in Duitsland zich bezig met de digitale personeelservaring. 

Doe de controle

Werknemers efficiënt integreren in alle HR-processen? Een positieve digitale werknemerservaring creëren? Ontdek wat belangrijk is met onze checklist.

Nu downloaden

Meer balans bieden tussen werk en privé


Als medewerkers zelfstandig, spontaan en zonder gedoe hun diensten kunnen ruilen, zorgt dat voor meer flexibiliteit. Dat is goed voor de balans tussen werk en privé. En het is niet alleen belangrijk om het werk te plannen, maar ook de vakanties. Medewerkers willen hun urensaldo en vakantiedagen kunnen inzien, ook als ze niet op kantoor zijn. Tenslotte plannen ze hun vakantie niet op kantoor, maar thuis, vaak samen met het gezin.  

atoss-kunde-produktion_terex

We wilden onze medewerkers meer betrekken bij de planning van de werktijden. Daar zijn we in geslaagd met onze Staff Center Workplaces. De administratielast is gedaald en – nog veel belangrijker – de motivatie op de werkvloer is gestegen.” 

Dr. Oliver Krone-Franken
Projectleider en Business Analyst, Terex-Fuchs

Het team betrekken bij de roosterplanning


Betrek jouw medewerkers bij het inplannen van de roosters. Het is namelijk belangrijk voor een positieve personeelservaring om medewerkers inspraak en medezeggenschap te bieden bij het vastleggen van de werktijden. Hiervoor zijn wensroosters en ruilbeurzen bijvoorbeeld ideaal, of de optie om voorkeurswerktijden op te geven. 

Schmuckbild Self Services und Apps Mann steht hinter einer Glasscheibe und schaut auf sein Smartphone

Meer transparantie voor het management

Zorg organisatiebreed voor meer inzicht. Niet alleen medewerkers profiteren van moderne self services, ook het management. Leidinggevenden kunnen aanvragen eenvoudig en snel afwerken, urensaldi inzien, roosters bekijken of wijzigingen in de planning bekendmaken. Heldere rapporten vormen een duidelijke basis voor beslissingen. En met één druk op de knop zijn ze beschikbaar.

HR-processen mobiel maken


De wereld wordt steeds sneller, mobieler en flexibeler. Smartphones en apps zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Daarom is het een goed idee om HR-processen beschikbaar te maken op mobiele apparaten, waar iedereen er direct toegang toe heeft – thuis, in de trein, of waar dan ook. Dat is modern personeelsbeheer. 

Klaar voor een nieuwe personeelservaring

 • Minder administratiewerk
 • Minder routinetaken
 • Meer controle over de eigen werktijden
 • Hogere motivatie
 • Betere balans tussen werk en privé
 • Meer transparantie voor teams en management

Veelgestelde vragen: Het belang van zelfbediening en samenwerking

 • Wat zijn de voordelen van ATOSS zelfbedienings- en samenwerkingssoftware?

  ATOSS helpt organisaties door zelfbedienings- en samenwerkingsinstrumenten te bieden die processen stroomlijnen, administratieve taken verminderen, de motivatie van medewerkers verhogen, werk-privébalans verbeteren, transparantie bevorderen en op maat gemaakte oplossingen bieden om aan de behoeften van de organisatie te voldoen. Deze instrumenten stellen zowel medewerkers als management in staat om hun workforce efficiënt te beheren en zich aan te passen aan de eisen van het moderne zakelijke landschap.

 • Hoe vermindert dergelijke software administratieve taken voor HR en management?

  Zelfbedienings- en samenwerkingssoftware automatiseert verschillende administratieve taken, zoals tijdregistratie, roostering en rapportage. Deze automatisering minimaliseert handmatige gegevensinvoer en papierwerk, waardoor HR en management meer tijd hebben voor strategische activiteiten.

 • Welke processen kan zelfbedieningssoftware stroomlijnen?

  Zelfbedienings- en samenwerkingssoftware stroomlijnt routinematige processen met betrekking tot tijdregistratie, ploegroostering en verlofaanvragen. Medewerkers kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot en hun werkgerelateerde taken beheren, waardoor de behoefte aan handmatige interventie wordt verminderd en workflows worden versneld.

 • Hoe verbetert het de ervaring van het beheren van persoonlijke werktijd?

  Zelfbedieningssoftware stelt medewerkers in staat om meer controle te hebben over hun schema's en werktijden. Ze kunnen verlof aanvragen, diensten ruilen en hun roosters handig bekijken, wat leidt tot een plezierigere en flexibelere benadering van het beheren van hun werktijd.

 • Hoe kunnen samenwerkingstools de motivatie van medewerkers en de balans tussen werk en privé verbeteren?

  Samenwerkingssoftware geeft medewerkers meer controle over hun werkroosters, wat een betere werk-privébalans mogelijk maakt. Deze controle kan leiden tot meer baantevredenheid en motivatie, omdat medewerkers hun roosters kunnen aanpassen aan hun persoonlijke behoeften en verplichtingen.

 • Hoe verbetert zelfbedieningssoftware de transparantie voor zowel medewerkers als management?

  Zelfbedienings- en samenwerkingssoftware biedt real-time toegang tot werkgerelateerde informatie voor zowel medewerkers als management. Deze transparantie stelt medewerkers in staat om hun roosters in te zien, verlof aan te vragen en hun werktijden bij te houden, terwijl management ook efficiënter workforce-activiteiten kan monitoren en beheren. Deze transparantie bevordert vertrouwen en verantwoordelijkheid binnen de organisatie.

Wij adviseren je graag

 

 • Aanvraag
 • Callback
 • Contact