Operationele personeels-planning met ATOSS

Genereer vraag- en kosten-geoptimaliseerde dienstroosters

Klant- en medewerkerstevredenheid begint met efficiënte operationele personeelsplanning. Ervaar het volledige potentieel van personeelsplanning met ATOSS en pluk deze voordelen:

 • Optimale resource toewijzing: Stem de planning af op de vraag voor efficiënt gebruik van resources. 
 • Verhoogde medewerkerstevredenheid: Geef prioriteit aan de behoeften van de workforce, wat de motivatie en tevredenheid verhoogt. 
 • Gestroomlijnde planning: Vereenvoudig planningsprocessen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van resultaten.

Klaar om de wereld van operationele personeelsplanning verder te verkennen? Onze experts staan klaar om je te begeleiden op deze digitale reis.

Maak nu een afspraak

Lagere kosten, hogere effectiviteit

Het doel van een operationele personeelsplanning is om kostbare onder- en overbezetting te vermijden. Zorg dat de juiste hoeveelheid medewerkers met de juiste kwalificaties op het juiste moment aan het werk is, op de juiste plek. Hiermee optimaliseer je de kosten én houd je rekening met de belangen van werknemers.

ATOSS Kunde DB Schenker

Wij werken in een dynamische markt en moeten snel kunnen reageren met het juiste gekwalificeerde personeel wanneer de vraag fluctueert. Onze oplossing voor workforce management zorgt voor de nodige flexibiliteit en transparantie bij de inzet van personeel."

Christina Markowski
Leiterin Prestatiemeting & Ondersteuning, DB Schenker

Planningen altijd compliant

Wet- en regelgeving, CAO's, bedrijfsakkoorden en individuele afspraken over werktijden: in de planning moet je overal rekening mee houden. Dat maakt het maken van roosters steeds ingewikkelder, en ook het risico op juridische consequenties neemt toe. Daarom is het wel zo prettig als een systeem dit werk overneemt: dan houdt het rooster automatisch rekening met alle regels en verschijnt er direct een waarschuwing als iets niet klopt. Niet achteraf, maar al tijdens het plannen.  

facts and figures partner dunkel

Lees de whitepaper

Door het toenemende tekort aan mensen met de juiste vaardigheden is bij veel bedrijven een grote uitdaging. Daarom is het noodzakelijk om kwalificaties op een professionele manier te beheren en in te zetten. Lees hoe je dit slimmer in kunt richten in de whitepaper.

Whitepaper downloaden

Medewerkers actief bij de planning betrekken

Met een flexibel werktijdenbeheer worden werk en privé makkelijker te combineren, en dat maakt je als werkgever aantrekkelijker. Medewerkers zijn gelukkiger en productiever wanneer je ze bij de planning betrekt. Ideale tools hiervoor zijn bijvoorbeeld voorkeursroosters, de mogelijkheid om diensten zelf te ruilen of om carpoolteams samen in te roosteren. 

Veranderingen in de planning snel uitvoeren

Ook met het meest perfecte rooster komt het binnen ieder bedrijf voor: op korte termijn zijn er toch meer (of minder) mensen nodig, of onverwacht ziekteverzuim moet worden opgevangen. Dan is het belangrijk om snel en zo geautomatiseerd mogelijk en op basis van transparante gegevens de juiste beslissing te nemen. Met digitaal Workforce Management wordt die dagelijkse aansturing een stuk eenvoudiger.

Schmuckbild Operative Personaleinsatzplanung Frau sitzt am Schreibtisch und arbeitet mit einem Laptop

Planningsscenario's opstellen met real-time gegevens

Verschillende systemen vormen soms een uitdaging bij de planning. Urensaldi, vakantiedagen, individuele eisen van medewerkers en speciale werktijdmodellen moeten vaak uit verschillende bronnen verzameld worden en meegenomen in het rooster. Met digitaal Workforce Management is dat heel goed te koppelen en is alle data real-time beschikbaar. Het is zelfs mogelijk om verschillende scenario's voor de planning door te spelen, voor nog meer transparantie en nog betere roosters.

Klaar om je personeelsinzet naar een hoger niveau te tillen?

 • Eenvoudige en efficiënte planning van diensten en roosters
 • Betere kwaliteit van de planning met minder werk 
 • Personeelsinzet optimaal afgestemd op de behoefte
 • Complete kostenbeheersing
 • Flexibeler inspelen op schommelingen in de behoefte
 • Hogere personeelstevredenheid
   

Veelgestelde vragen over operationele personeelsplanning

 • Wat houdt operationele personeelsplanning precies in?

  Operationele personeelsplanning verwijst naar het proces waarbij de werkroosters en taken van werknemers worden georganiseerd en afgestemd op de operationele behoeften van een organisatie. Het omvat het toewijzen van werknemers aan specifieke taken, dienstroosters en locaties om de efficiëntie en productiviteit te optimaliseren.

 • Welke voordelen biedt operationele personeelsplanning voor mijn bedrijf?

  Operationele personeelsplanning biedt verschillende voordelen, zoals een verbeterde resourceallocatie, verhoogde werknemerstevredenheid, gestroomlijnde processen, kostenbeheersing en verbeterde transparantie in workforce-management.

 • Wat zijn de meestvoorkomende uitdagingen bij het implementeren van operationele personeelsplanning?

  Enkele veelvoorkomende uitdagingen bij de implementatie van operationele personeelsplanning zijn het beheren van complexe roosters, rekening houden met variabele vraag, zorgen voor kwalificatiematching, naleving van arbeidswetgeving en het vinden van de juiste balans tussen werknemerstevredenheid en operationele behoeften.

 • Hoe kan ik operationele personeelsplanning aanpassen aan de specifieke behoeften van mijn organisatie?

  Operationele personeelsplanning kan worden aangepast door gebruik te maken van flexibele softwareoplossingen zoals ATOSS. Met dergelijke software kunt u planningsschema's, regels en parameters aanpassen om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van uw organisatie.

 • Op welke manier speelt het beheer van kwalificaties een rol in operationele personeelsplanning?

  Het beheer van kwalificaties is essentieel in operationele personeelsplanning, omdat het ervoor zorgt dat werknemers met de juiste vaardigheden en certificeringen worden toegewezen aan specifieke taken. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar zorgt er ook voor dat de juiste mensen de juiste taken uitvoeren.

 • Wat zijn de efficiënte methoden om operationele personeelsplanning te implementeren met ATOSS?

  Met ATOSS-software kunt u operationele personeelsplanning efficiënt implementeren door middel van geautomatiseerde planning, real-time inzichten, capaciteitsplanning en aanpassingsmogelijkheden. Het biedt ook functies voor werknemerszelfbediening en compliance met arbeidswetten, waardoor uw organisatie kan profiteren van een geoptimaliseerde workforce-planning.

Wij adviseren je graag
 

 • Aanvraag
 • Callback
 • Contact